Waardenwerk
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
| Meer
Rehabilitatie congres
[ advertenties ]
Thema ecologisch waardenwerk: inleiding

Dit voorjaar verscheen het door 150 experts uit 50 landen op verzoek van de Verenigde Naties opgestelde Global Assessment Report over (de huidige en toekomstige afname van) biodiversiteit.

Het rapport maakte veel los, zowel in de wetenschap (‘Uitstekende kwaliteit’), de politiek (‘Er zijn lichtpuntjes’ ... ‘We doen al veel’... ‘We moeten echt meer doen’) als in maatschappelijke organisaties die strijden voor een duurzamere wereld (‘Urgent! Urgent!’).

De opstellers van het rapport wijzen voor de oorzaken van de afnemende biodiversiteit, alsook de oplossingsrichtingen nadrukkelijk naar de economie. Een van hun Key messages luidt als volgt:

‘Incorporating the consideration of the multiple values of ecosystem functions and of nature’s contribution to people into economic incentives has, in economy, been shown to permit better ecological, economic and social outcomes’.

Hiermee sluit het rapport aan bij het groeiende besef dat een integratie van economisch en ecologisch denken en handelen gewenst is voor het realiseren van een duurzame en rechtvaardige wereld.

Eric van der Vet

Lees verder op p. 56 van nummer 77 van Waardenwerk. Nog geen abonnee? Klik hier.

Lees het artikel via deze pagina
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.