Waardenwerk
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
| Meer
Rehabilitatie congres
[ advertenties ]
Makerschap en goed werk

Deze rede markeert de viering van vier jaar lectoraat en kijkt vooruit naar nog eens vier jaar die ons begin 2018 door HKU met mooie complimenten en aanmoedigingen zijn gegeven.

We zijn in 2014 vertrokken vanuit de vraag ‘wat kan de muzische dimensie bijdragen aan onderwijs en opleiden?’ Aanvankelijk hadden we dus vooral onderwijs en opleiden als invalshoek. Maar onderweg zagen we dat in de lerende hogeschool waar we aan bij willen dragen juist de verbinding tussen onderwijsvernieuwing en organisatieverandering aan de orde is. We zagen dat een begrip als ‘learning community’ zowel gaat over de vraag hoe docenten, studenten en buitenlui met elkaar samenwerken, als over de inhoudelijke opgave waar aan wordt gewerkt.

Onderwijs en organisatie grijpen in elkaar. En nog weer later zagen we dat onze startvraag nog niet zo duidelijk is over het waarom en waartoe van die vraag. Net als dat ‘de lerende hogeschool’ eigenlijk geen doel op zichzelf is, maar eerder een middel om een groter doel te verwezenlijken. Mee oplopend met HKU worden we ook als lectoraat steeds meer bewust van het belang van de vraag waarheen en waartoe we op weg zijn, wat de maatschappelijke bijdrage en impact is van ons onderwijs, en dus hoe wij daar door praktijkgericht onderzoek aan bijdragen.

Bart van Rosmalen

Lees verder op p. 16 van nummer 74-75 van Waardenwerk.  Weblink

 

Nog geen abonnee? Klik hier.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.