Waardenwerk
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
| Meer
Rehabilitatie congres
[ advertenties ]
EUTHANASIE BIJ JONGEREN - Jongeren en een zelfgekozen levenseinde

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) is een bekende en ook gerespecteerde organisatie. Minder bekend is dat zij een actieve Jongerenafdeling heeft. NVVE Jongeren zet zich in voor bewustwording over de vraagstukken die spelen bij Jongeren en euthanasie. Wat zeker nodig is, nu de aadacht voor vraagstukken van vrijwiliig levenseinde vooral op ouderen gericht is.

Zoals de brochure van NVVE Jongeren stelt: 'Euthanasie enjongeren is geen vanzelfsprekende combinatie. Als je jong bent schrikken mensen zich dood als je over euthanasie begint. De NVVE Jongeren is VAN en VOOR jongeren en werkt op een eigentijdse manier. Tijd voor een kennismaking.

NVVE Jongeren

Onze algemene doelstelling is het gesprek over jongeren en het levenseinde mogelijk maken. Of het nu gaat om het levenseinde in de verre of juist heel nabije toekomst. Of het gaat om jezelf, over familie of vrienden of om het principe van zelfbeschikking. We doen onderzoek, discussiëren en informeren. We merken dat steeds meer jongeren graag actief willen mee denken en doen.

 

NVVE 
De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, voora voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is. Het Adviescentrum van de NVVE staat altijd voor zijn leden klaar. 

 

Richard Brons en Eric van der Vet

Lees verder op p. 25 van nummer 69 van Waardenwerk. Nog geen abonnee? Klik hier.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.