Waardenwerk
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
| Meer
Rehabilitatie congres
[ advertenties ]
FILOSOFIE VAN DE WAANZIN - Filosofie van de waanzin

Vorig jaar 21 oktober 2016 organiseerde de Stichting Psychiatrie en Filosofie in Utrecht een symposium naar aanleiding van en geïnspireerd door twee markante prijswinnende publicaties, beide in 2014, over het thema Filosofie & Waanzin.

Het gaaat om Wouter Kusters' magnum opus Filosofie van de waanzin, en Der Wahnsinn der Philosophie van de Zwitsere psychiater, psychoanalyticus en filosoof Daniel Strassberg. Strassberg hield in Utrecht een lezing Madness and infinity en leidde een workshop over teksten van Plato en Giordano Bruno, waarin de verhouding tussen filosofie en waanzin mede aan de orde komt.

De voordracht van Wouter Kusters op dit symposium is opgenomen als centrale tekst in dit themadeel van Waardenwerk over filosofie en waanzin, zij het bewerkt om nu niet gehoord, maar gelezen te worden en met een iets andere titel: 'In de ban van de omtrekkende beweging. Het begin van het einde in filosofie en waanzin'. Bovendien heeft Kusters voor ons themadeel aan dit artikel een 'post-scriptum': toegevoegd: 'Post scriptum. Over het einde heen geschreven, na Schelling, bij Schelling.

 

Richard Brons
Lees verder op p. 51 van nummer 69 van Waardenwerk. Nog geen abonnee? Klik hier.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.