Waardenwerk
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
| Meer
Rehabilitatie congres
[ advertenties ]
EUTHANASIE BIJ JONGEREN - Euthanasie bij jongeren

In mijn werk als arts voor de Levenseindekliniek kom ik veel misverstanden tegen over euthanasie en hulp bij zelfdoding. Niet alleen bij pati├źnten en hun familie, maar ook bij hulpverleners. Ik schreef er een boek over. In oktober 2016 verscheen Slotakkoord, 15 misverstanden over euthanasie en hulp bij zelfdoding. In dit boek ontrafel ik in vijftien hoofdstukken evenzovele misverstanden.

Vrijwel elk hoofdstuk begint met een beschrijving van een patiënt. Zo ontstaat er een verrassend en persoonlijk inkijkje in de huidige euthanasiepraktijk: Hoe zit het lijden van iemand met een beginnende dementie of met een psychiatrische aandoening eruit?  Kunnen deze mensen geholpen worden? Voldoet hun verzoek aan de eisen die de wet stelt?

Euthanasie is een beladen onderwerp, dat raakt aan de essentie van het mens zijn: het besef van de eigen sterfelijkheid en de vraag wie daarover mag beslissen. Deze vraag krijgt een extra dimensie als het gaat om euthanasie bij jongeren en minderjarigen. NB: Enkele onderdelen van dit artikel zijn bewerkingen van hoofdstukken uit mijn boek. 

Willeke Stadtman

Lees verder op p. 30 van nummer 69 van Waardenwerk. Nog geen abonnee? Klik hier.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.