Waardenwerk
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
| Meer
Rehabilitatie congres
[ advertenties ]
CASUS: Relationeel begrenzen?

In aansluiting bij voorgaande twee artikelen over relationeel begrenzen vanuit het gedachtegoed van Presentie en Normatieve professionalisering, concretiseren de auteurs van deze artikelen dit nu naar de praktijk. We beschrijven een casus waarin echt iets op het spel staat en professionals betrokken worden in een situatie.

Achtereenvolgend wordt de casus geanalyseerd vanuit het perspectief van Stichting Presentie en vanuit het perspectief van Normatieve professionalisering. Wat is er hier aan de hand? Wat valt op vanuit de verschillende perspectieven? De casus is gebaseerd op een documentaire van NCRV: Voet tussen de deur – Monique en haar kinderen (2005).

Casus

Monique is een moeder van vier kinderen. Ze woont in een portiekwoning op de eerste verdieping. Conny, een medewerker (sociaal beheer) van de woningcorporatie, komt op bezoek. Ze heeft een brief gestuurd om haar bezoek aan te kondigen met als reden: klachten van omwonenden. Wijkagent Kees is door Monique bij het gesprek gevraagd omdat ze veel vertrouwen in hem heeft.

Lees het artikel verder via deze pagina of op pagina 49 van het septembernummer van 2020. Nog geen abonnee? Klik dan hier.