Waardenwerk
 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
| Meer
Rehabilitatie congres
[ advertenties ]
De ja-cultuur als instrument voor humanisering van de zorg

Hans Marcel Becker
ISBN: 978 90 6665 816 5
64 pagina's

Prijs: € 9.50
Bestel aantal:


Hans Becker ontwikkelde een compleet nieuwe visie voor de ouderenzorg die gebaseerd is op culturele sturing met vier kernwaarden: eigen regie, eigen werkzaamheid, de aanpak via een uitgebreide familie en een allesomvattende positieve attitude. Deze basiswaarden geven tezamen, via alle betrokken belangengroepen (managers, cliënten, medewerkers, familie en vrijwilligers), richting aan de organisatie.
Met de nadruk op eigen activiteiten, leuke initiatieven en dingen die wél mogelijk zijn, reikt Beckers’ model een oplossing aan voor de problemen bij de organisatie van gezondheidszorg. Ouderen, partners en familie worden in een vrolijke omgeving en door een motiverende organisatie namelijk op een speelse manier zélf actief en worden met hun ervaringsdeskundigheid en inzet een grote en kosteloze steun voor de organisatie. Ook de zorgvragen die eigenlijk een kreet om aandacht zijn, worden zo vermeden.

Becker (1942) ontving de Zorgvisie Excellence Trofee als Zorgmanager van het Jaar, de Erasmus-te-paard Penningvan de Erasmus Universiteit, de Van Borselen Penning van de gemeente Rotterdam en werd in 1997 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Deze titel is ook als e-book leverbaar via epub.nl